Доступність посилання

ТОП новини

Льовочкін: мені пропонували продати «Інтер» за «пожежними» цінами


Сергій Льовочкін
Сергій Льовочкін

Народний депутат від фракції «Опозиційний блок» Сергій Льовочкін заявляє, що йому пропонували продати телеканал «Інтер» за «пожежними» цінами.

«Мені наполегливо раніше «пропонували» продати телеканал «Інтер»за «пожежними» цінами. Контроль над «Інтером» і його мільйонною аудиторією по всій країні дасть тим, хто сьогодні при владі, інструмент контролю за публічною дискусією. І дуже зручно позбавить від дратівної їхньої критики», – написав у своїй статті під назвою «В Україні горить свобода слова» для видання «Politico», повідомляє прес-служба «Опозиційного блоку».

При цьому він не вказав, хто саме це пропонував.

Депутат також додав, що через два тижні після пожежі у приміщенні телеканалу «Інтер» розслідування не дало ніяких результатів.

4 вересня на вулиці Щусєва в Києві біля офісу компанії, яка, серед іншого, виробляє програму «Подробиці» для «Інтера», невідомі підпалили шини, потім кинули у приміщення димову шашку, сталася пожежа. Поліція розслідує цей інцидент. За даними силовиків, по медичну допомогу звернулися сім людей.

Телеканал «Інтер» заявив, що у результаті пожежі повністю згоріла студія програми «Подробиці», а також постраждали деякі співробітники.
Наступного дня, 5 вересня, біля центрального офісу «Інтера» кілька ветеранських організацій розпочали, як вони заявили, безстрокову акцію блокування телеканалу. Учасники заходу називали «Інтер» «агентом Кремля». Вони заявили про намір блокувати будівлю до повної зупинки роботи каналу.

Проте вже 6 вересня активісти заявили про досягнення домовленості з телеканалом «Інтер» і припинили блокування центрального офісу каналу. Як повідомили учасники блокування, вони домовилися з представниками «Інтера», що упродовж п’яти днів телеканал має змінити свій контент і звільнити Ігоря Шувалова, який працює заступником директора з розвитку компанії НІС.

Натомість «Інтер» заявив, що ні про що не домовлявся з активістами.
Телеканал «Інтер» уже неодноразово пікетували, зокрема у лютому через інцидент з лайкою в прямому ефірі продюсера програми «Подробности недели» росіянки Марії Столярової, яку згодом звинуватили в симпатизуванні бойовикам на Донбасі і депортували з країни.

2013 року компанія GDF Media Limited Дмитра Фiрташа придбала Inter Media Group у K.H. Media Limited, яка належить Валерiєві Хорошковському. Сергій Льовочкін також є власником телеканалу.

XS
SM
MD
LG