Доступність посилання

ТОП новини

Активісти: влада Азербайджану посилила репресії


Журналіст-розслідувач Хадіджа Ісмаїлова в студії азербайджанської редакції Радіо Свобода
Журналіст-розслідувач Хадіджа Ісмаїлова в студії азербайджанської редакції Радіо Свобода

Азербайджанські громадські активісти попереджають, що уряд Азербайджану посилив репресії проти журналістів, правозахисників та активістів перед призначеним на 26 вересня референдумом щодо владних повноважень. Про це вони заявили на слуханнях у Конгресі США 15 вересня й закликали країни Заходу робити більше, щоб протистояти антидемократичним діям Баку.

Син ув’язненого опозиційного лідера Алі Керімли Тюркел Керімли вказав, що результати референдуму майже напевне будуть сфальсифіковані, і є значна небезпека заворушень, якщо уряд продовжить придушувати інакомислення.

Журналіст-розслідувач Хадіджа Ісмаїлова, яка була ув’язнена 17 місяців, зазначила, що в Азербайджані нині за ґратами перебувають 138 людей, які вважаються політичними в’язнями.

«Жоден з нас, журналістів-розслідувачів, не порушував жодного закону, але ми порушили негласне правило режиму – ми сміємо говорити правду. Що таке незручна правда, яку не любить уряд? Це все про гроші, це все про корупцію», – наголосила Ісмаїлова.

В Азербайджані 26 вересня відбудеться референдум, який може зміцнити владу чинного президента Ільгама Алієва. Ідеться, зокрема, про продовження терміну перебування президента на посаді та зниження мінімального віку для майбутніх кандидатів у президенти.

XS
SM
MD
LG