Доступність посилання

ТОП новини

НАБУ: Інтерпол зможе оголосити Онищенка в міжнародний розшук у жовтні


Олександр Онищенко
Олександр Онищенко

Інтерпол зможе ухвалити рішення про оголошення народного депутата України Олександра Онищенка в міжнародний розшук не раніше ніж у жовтні, заявляють у Національному антикорупційного бюро України.

У НАБУ пояснили: це пов’язано з тим, що Онищенко є чинним народним депутатом, а відтак має особливий статус.

«Відповідно до положень ст. 2 та 3 статуту Інтерполу оголосити Онищенка в розшук неможливо без висновку Комісії по контролю за файлами щодо відсутності ознак політичного переслідування, оскільки він є чинним депутатом Верховної Ради України. Дана Комісія збирається лише кілька разів на рік. Найближче засідання, на якому може бути розглянуте питання щодо Онищенка, заплановане на жовтень 2016 року», – повідомили в НАБУ.

У відомстві додали, що всі необхідні для оголошення Онищенка у розшук документи направили ще 10 серпня.

У НАБУ нагадали, що Онищенка підозрюють в організації схеми з розкрадання коштів під час видобутку і продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з ПАТ «Укргазвидобування», в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько три мільярди гривень.

Сам Онищенко спростовував свою причетність до цього і називав порушену справу тиском на нього з метою відібрати його бізнес.

У липні Верховна Рада України позбавила Онищенка депутатської недоторканності. Наприкінці липня депутат повідомив, що перебуває у Лондоні, але зазначив, що не має наміру просити там про політичний притулок. На допит НАБУ до Києва він не прибув.

Усього в рамках цього кримінального провадження затримано 12 підозрюваних.

У серпні Онищенка оголосили у всеукраїнський розшук.

XS
SM
MD
LG