Доступність посилання

ТОП новини

Ситник: НАБУ отримало результати почеркознавчих експертиз у справі щодо «чорної бухгалтерії»


Артем Ситник
Артем Ситник

Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник заявляє, що бюро отримало результати почеркознавчих експертиз у справі щодо «чорної бухгалтерії» Партії регіонів і готує низку підозр.

«Зараз уже готується низка підозр у цій справі. Проведено ідентифікацію почерків, і, в принципі, ми вже почнемо приймати окремі процесуальні рішення щодо окремих осіб», – заявив він, не уточнюючи прізвища цих осіб

При цьому Ситник зазначив, що розслідування цього провадження тісно пов’язане з розслідуваннями, які проводяться департаментом спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури. Зокрема, йдеться про розслідування щодо суддів Конституційного суду, що виносили рішення про повернення дії Конституції 1996 року.

Екс-заступник голови Служби безпеки України Віктор Трепак в інтерв’ю виданню «Дзеркало тижня. Україна», опублікованому 28 травня, заявив, що передав до НАБУ документи, які підтверджують незаконні виплати Партією регіонів готівки низці колишніх і нинішніх високопосадовців. За його словами, йдеться про так звану «чорну бухгалтерію» Партії регіонів із загальними виплатами на суму близько 2 мільярдів доларів.

30 травня Національне антикорупційне бюро України почало розслідування на підставі заяви Трепака про «чорну бухгалтерію» Партії регіонів.

31 травня видання «Українська правда» оприлюднило записи, які нібито свідчать про тіньові витрати Партії регіонів, згідно з якими, у другому півріччі 2012 року через «чорну бухгалтерію» було витрачено 66 мільйонів доларів.

Автори публікації, депутат із БПП Сергій Лещенко і головний редактор «Української правди» Севгіль Мусаєва-Боровик повідомили, що так звану «чорну бухгалтерію» Партії регіонів отримали від анонімного джерела.

XS
SM
MD
LG