Доступність посилання

ТОП новини

З полону сепаратистів звільнили 2 громадян України – Порошенко


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко повідомляє про звільнення з полону сепаратистів двох українських громадян.

«Володимир Жемчугов і Юрій Супрун звільнені з полону! Їм буде надано необхідну медичну допомогу. Ми продовжимо боротьбу за звільнення усіх українців», – мовиться у повідомленні на сторінці Facebook українського президента, опублікованому 17 вересня.

Раніше сепаратисти угруповання «ДНР» повідомили, що у суботу має відбутися обмін полоненими за формулою «один на чотири».

9 вересня представник України у Тристоронньої контактної групи Леонід Кучма висловив сподівання, що черговий обмін полоненими між українською стороною і сепаратистами, які контролюють частину Донбасу, відбудеться найближчим часом.

Раніше речниця Кучми Дарка Оліфер заявила, що наступне засідання Контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі заплановане на 21 вересня. За її словами, основне питання, яке розглядатимуть на цьому засіданні, – звільнення заручників.

Як заявила напередодні віце-спікер Верховної Ради України Ірина Геращенко, за уточненими даними СБУ, в полоні бойовиків на окупованих територіях перебуває 115 громадян України, майже половина з яких військові. Також, за її даними, ще 498 людей вважаються зниклими безвісти.

Звільнення полонених є однією з умов Мінських угод.​

XS
SM
MD
LG