Доступність посилання

ТОП новини

На Донбасі доба минула без втрат серед українських військових – Лисенко


 Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

За минулу добу внаслідок бойових дій на Донбасі загиблих і поранених серед українських військових немає, повідомив речник Міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко.

За його словами, на донецькому напрямку найбільш запеклі бойові дії були в авдіївській промзоні, а також поблизу села Нижнє Лозове на світлодарській дузі, де підтримувані Росією бойовики застосовували міномети.

Лисенко повідомив, що минулої доби на маріупольському напрямку сепаратисти обстрілювали українських військових у Мар’їнці та на ділянці фронту Павлопіль – Широкине.

На луганському напрямку вчора було абсолютно спокійно, додав речник АТО.

Сепаратисти з угрупування «ДНР» кажуть, що минулої доби обстрілів з боку українських військових не було, а в «ЛНР» заявляють про два обстріли за минулу добу.

Напередодні лідери сепаратистських угруповань на сході України «ДНР» і «ЛНР» оголосили, що припинять вогонь на Донбасі опівночі з 14 на 15 вересня.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже кілька разів проголошували режим припинення вогню, але він щоразу порушувався.

Чергова домовленість про перемир’я з нагоди Дня знань, 1 вересня, була досягнута на переговорах Тристоронньої контактної групи наприкінці серпня. Відтоді інтенсивність бойових дій значно знизилася, але обстріли тривали, а сторони конфлікту звинувачували одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG