Доступність посилання

ТОП новини

На «Карту порушень» на виборах до Держдуми Росії надійшло вже 335 повідомлень – активісти


У Росії активісти руху за чесні вибори «Голос» заявляють, що їм, на «карту порушень», вже надійшло 335 повідомлень про порушення на виборах до Держдуми Росії, більшість повідомлень пов’язані з порушеннями прав спостерігачів, членів дільничних виборчих комісій і журналістів.

Крім цього, громадяни скаржаться на підвезення виборців і порушення при голосуванні за відкріпними посвідченнями. За даними правозахисників, найбільше скарг надходить з Москви, а також Ставропольського і Алтайського країв.

Про підвезення виборців в Москві заявляють спостерігачі та опозиційні кандидати. За їхніми даними, відразу на кількох виборчих дільницях Москви масово голосують курсанти МНС.

Раніше в Центральній виборчій комісії Росії заявляли, що дані про порушення на виборах в Держдуму, зібрані рухом «Голос», будуть враховуватися і перевірятися.

Проте 18 вересня глава ЦВК Елла Памфілова назвала «повною нісенітницею» заяви про «каруселі» з використанням відкріпних посвідчень в Москві і регіонах і пригрозила їх авторам позовами про наклеп.

18 вересня в Росії проходять вибори депутатів до Держдуми Росії. Москва вирішила також провести вибори на території анексованого Криму, чим викликала різку критику Києва та низки країн Заходу.

XS
SM
MD
LG