Доступність посилання

ТОП новини

Колишнього в.о. ректора НАУ посадили під частковий домашній арешт


Шевченківський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді часткового домашнього арешту для колишнього виконувача обов’язків ректора Національного авіаційного університету Володимира Харченка.

Згідно з рішенням суду, Харченко повинен перебувати за місцем проживання з 13:00 до 8:00. Колишній очільник НАУ має носити електронний браслет стеження.

Запобіжний захід обрано терміном до 27 жовтня.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура наполягала на запобіжному заході у вигляді утримання під вартою, однак суд відмовив у задоволенні такого клопотання.

Наприкінці серпня Служба безпеки України, Національне антикорупційне бюро та Спеціальна антикорупційна прокуратура повідомили про затримання на хабарі в.о. ректора НАУ Володимира Харченка.

26 серпня Міністерство освіти й науки України повідомило про звільнення Харченка з посади в.о. ректора.

13 вересня суд арештував його майно.

Харченкові інкримінують вчинення злочину, передбаченого ч.4 ст.368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі, або вчинене службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище). Сам він заперечував висунуті обвинувачення.

XS
SM
MD
LG