Доступність посилання

ТОП новини

Лещенко: за антикорупціонерами ведеться незаконне стеження


Сергій Лещенко
Сергій Лещенко

Депутат Верховної Ради Сергій Лещенко вважає, що Національне антикорупційне бюро підтвердило законність придбання ним квартири, і заявляє про незаконне стеження за ним та деякими іншими антикорупційними активістами.

«Перевірка підтвердила, що мої кошти на придбання житла є повністю легальними та заробленими чесно до походу в політику. Жодних злочинів не знайдено. Незаконного збагачення не виявлено», – написав він у своєму «Фейсбуці» після виступу перед журналістами у Києві.

«НАБУ виявило, як вони це називають, «суперечливі моменти». Крапку в них поставить НАЗК та суд», – додав Лещенко.

«Тепер я хотів сказати про те, про що мовчав. За нами, за антикорупціонерами, ведеться незаконне стеження, прослуховування наших телефонних розмов, незаконний збір інформації, конфіденційних даних», – написав колишній журналіст.

На брифінгу у понеділок Сергій Лещенко також спростував поширену в інтернеті інформацію, нібито квартиру, в якій він жив до придбання нового житла, він отримав у подарунок у часи президентства Віктора Януковича. «Ця квартира не була мною отримана в подарунок, і вона з’явилася в 2006 році», – наголосив депутат.

На початку вересня в інтернеті з’явилася інформація про придбання Сергієм Лещенком квартири у центрі Києва площею майже 200 квадратних метрів. Лещенко підтвердив нове придбання і пояснив походження коштів, за які було куплено квартиру.

19 вересня у Національному антикорупційному бюро повідомили, що не знайшли ознак кримінального правопорушення у придбанні Лещенком квартири. Однак, як зазначили у відомстві, під час аналізу наданих документів та відомостей НАБУ «виявило кілька суперечливих моментів».

XS
SM
MD
LG