Доступність посилання

ТОП новини

Українські підлітки почали менше курити і пити – ЮНІСЕФ


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Українські підлітки віком 15-17 років почали менше пити, курити та вживати наркотики. Про це свідчать дані «Європейського опитування учнівської молоді щодо вживання алкоголю та наркотичних речовин – ЕСПАД (ESPAD)».

Зниження рівня вживання тютюну, алкоголю та наркотичних речовин сумарно складає 6% повідомили у дитячому фонді ООН (ЮНІСЕФ).

«З одного боку є тенденція до зменшення поширення вживання всіх видів шкідливих речовин, але ми наголошуємо, що дуже високими залишаються показники вживання алкоголю, це 84% підлітків, тютюнопаління, це 46% дівчат та 60% хлопчиків, які хоча б раз пробували курити, і вживання наркотичних речовин, яке складає на сьогодні майже 12% серед цієї вікової групи», – повідомила голова правління організації «Український інститут соціальних досліджень ім.О.Яременка» Ольга Балакірєва, який проводив дослідження.

Опитування проводилося в 449 навчальних закладах серед учнів 9-11 класів загальноосвітніх шкіл, 1 та 2 курсів професійно-технічних навчальних закладів та вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації (на базі 9-річної освіти). Всього у дослідженні взяли участь 6674 респондентів. Окрім України дані збирались у 35 країнах.

XS
SM
MD
LG