Доступність посилання

ТОП новини

Держприкордонслужба отримує від ЄС 1,3 мільйона євро на реформування – Серватюк


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Євросоюз виділив 1,3 мільйони євро на консультації щодо реформи прикордонного контролю, заявив заступник голови Держприкордонслужби Василь Серватюк.

За його словами, це бюджет дворічного проекту співпраці «Twinning» між Україною, Німеччиною, Литвою та Польщею, який стартує сьогодні.

Проект передбачає щоденні зустрічі для обміну досвідом та розробку нової нормативно-правової бази, зазначив Серватюк.

«Як приклад, на сьогоднішній день на автомобільних пунктах пропуску завдання з контролю виконують 8 різних контролюючих служб. В Європі – це 2 служби: прикордонники і митники. Зрозуміло, що треба брати найкращі європейські практики, стандарти і йти шляхом зменшення (кількості – ред.) цих служб і підвищення ефективності прикордонної і митної служб з передачею певних функцій тих контролюючих служб прикордонникам та митникам», – каже він і додає, що Держприкордонслужба разом із митницею розробили відповідний законопроект і планують передати його до Верховної Ради.

Окрім того, за словами Серватюка, Державна прикордонна служба буде підключена до баз Нацполіції та Інтерполу, що повинно допомогти із розшуком викрадених автомобілів.

У 2015 році Кабмін схвалив нову концепцію інтегрованого управління кордонами на 5 років. Концепція, серед іншого, передбачає посилення співпраці із державами, з якими межує Україна.

XS
SM
MD
LG