Доступність посилання

ТОП новини

Міноборони Росії: російська і сирійська армія не атакували гуманітарну колону в Сирії


Міністерство оборони Росії заявляє, що російські і сирійські військові «не здійснювали ніяких авіаударів» по колоні вантажівок, що везли гуманітарний вантаж, поблизу Алеппо в Сирії.

За повідомленням російського відомства, «вся інформація про пересування колони була відома лише бойовикам, які контролюють ці райони».

Сирійські військові також заявили, що не бомбили колону, повідомляють державні ЗМІ.

Організація Об’єднаних Націй раніше сьогодні заявила, що зупиняє відправлення гуманітарних вантажів до Сирії після того, як 19 вересня військові літаки обстріляли вантажівки з допомогою поблизу північного міста Алеппо.

За словами речника ООН з гуманітарних питань Єнса Лерке, тимчасове припинення доставки гуманітарної допомоги буде зберігатися «в залежності від подальшої оцінки ситуації у сфері безпеки».

Сирійська організація Червоного Півмісяця також заявила, що зупиняє роботу в провінції Алеппо на три дні на знак протесту проти нападу на гуманітарну колону.

Уряд США висловив обурення з приводу нападу на гуманітарний конвой ООН під час якого, за повідомленнями сирійських активістів, загинули близько 20 людей. Наразі невідомо, чиї літаки завдали удару, що був здійснений після того, як сирійські військові оголосили закінченим тижневий режим припинення вогню, укладений за посередництва США і Росії.

XS
SM
MD
LG