Доступність посилання

ТОП новини

Добкін: Жилін мав «категорично іншу точку зору» щодо ситуації в Україні


Михайло Добкін
Михайло Добкін

Народний депутат від фракції «Опозиційний блок», колишній голова Харківської ОДА Михайло Добкін заявляє, що лідер харківської сепаратистської організації «Оплот» Євген Жилін мав «категорично іншу точку зору» щодо ситуації в Україні.

«Я знав Жиліна, але знайомий з ним не був. Я знав Жиліна як керівника однієї з громадських організацій. У Жиліна була категорично інша точка зору, якщо порівнювати з нинішньою провладною…», – сказав Добкін у коментарі Радіо Свобода.

«Жиліна немає. Про мертвих – або нічого, або хороше… у мене не було з ним своєї історії відносин. У нас свого часу в чомусь перетиналися погляди щодо того, що відбувається в країні. У когось вони були більш радикальні, у когось менше радикальні. Жилін як керівник громадської організації брав активну участь, починаючи з 2014 року, в житті області, Києва…Я з ним пересікався на суспільних заходах», – додав він.

Напередодні стало відомо про вбивство Жиліна під час перестрілки у підмосковному ресторані. За фактом стрілянини у ресторані російські слідчі порушили кримінальну справу.

У лютому 2016 року Печерський районний суд Києва заочно заарештував Жиліна. Його оголосили у міжнародний розшук.

Наприкінці березня прокуратура Харківської області розпочала кримінальне провадження за фактом пособництва у привласненні коштів територіальної громади через фіктивні фірми лідера організації «Оплот» Жиліна, здійснене за попередньою змовою групою осіб.

Крім того, облуправління СБУ проводить досудове розслідування за фактом фінансування Жиліним тероризму.

XS
SM
MD
LG