Доступність посилання

ТОП новини

Опитування: все менше росіян хочуть налагодити відносини із Заходом


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Лише 15 відсотків росіян хочуть налагодити відносини з Заходом – свідчать дані опитування російського «Левада-центру», проведеного соціологами на початку вересня. Рік тому таких було 23 відсотки, а у вересні 2014-го – 17 відсотків.

При цьому число тих, хто не був повністю впевнений у необхідності такого кроку, але схилявся до позитивної відповіді, також зменшилося. У 2015 році такий варіант відповіді вибрали 52 відсотки респондентів, у цьому році – 47 відсотків.

Частка росіян, які непокояться через те, що країна протягом останнього року опиняється у все більшій ізоляції, знизилася до 29 відсотків проти 36 відсотків у минулому році, відзначають соціологи. Кожного четвертого опитаного міжнародна ізоляція «абсолютно не турбує».

Подібні опитування проводяться з вересня 2014 року, коли протистояння Москви із Заходом увійшло в активну фазу, після того, як в березні Росія анексувала Крим, а країни Заходу запровадили чинні досі санкції щодо російських компаній і низки чиновників. Але навіть у вересні 2014 року кількість респондентів серед росіян, які схилялися до налагодження відносин з Заходом, було більшим, ніж зараз – 53 відсотки.

XS
SM
MD
LG