Доступність посилання

ТОП новини

Геращенко: найближчим часом до українських заручників допустять координатора від ОБСЄ Фріша


Ірина Геращенко
Ірина Геращенко

Представник України в підгрупі з гуманітарних питань Контактної групи, уповноважений президента щодо врегулювання ситуації в Донецькій та Луганській областях Ірина Геращенко заявляє, що українській стороні вдалося добитися допуску найближчим часом до українських заручників, координатора від ОБСЄ в гуманітарній підгрупі Тоні Фріша.

«Нещодавно він зустрічався з родинами заручників, говорив з мамами, сьогодні отримав запевнення, що найближчим часом може відвідати бранців, поспілкуватися з ними без присутності тюремників…на сьогодні з конкретики – вирішено тільки питання відвідин заручників координатором ОБСЄ», – написала вона на своїй сторінці Facebook.

За її словами, також на засіданні гуманітарної підгрупи порушили питання допуску представників Міжнародного комітету Червоного хреста до тюрем задля пошуку зниклих безвісти і тих заручників, про долю яких нічого не відомо.

Як заявляла напередодні віце-спікер Верховної Ради України Ірина Геращенко, за уточненими даними СБУ, в полоні бойовиків на окупованих територіях перебуває 115 громадян України, майже половина з яких військові. Також, за її даними, ще 498 людей вважаються зниклими безвісти.

17 вересня з полону підтримуваних Росією сепаратистів звільнили двох громадян України – Володимира Жемчугова і Юрія Супруна.

Звільнення полонених є однією з умов Мінських угод.

XS
SM
MD
LG