Доступність посилання

ТОП новини

В Одесі мітингували проти незаконної забудови і за мера Труханова


Близько ста пікетувальників зранку 21 вересня прийшли під будівлю Одеської міської ради, вимагаючи, щоб на сесії ради не ухвалювали закон про затвердження «плану зонування міста».

За словами активістів, цей документ, у разі його ухвалення в тому вигляді, в якому він є, дозволить забудовникам зводити капітальні споруди на пляжах, автозаправки у парках і висотні готелі на зелених приморських схилах, повідомляє кореспондент Радіо Свобода. Активісти наголошують, що це все можна буде робити, ухиляючись від погодження з генеральним планом містобудування і всупереч будівним законам України.

Одразу після початку засідання сесії стало відомо, що питання про «зонінг» зняли з порядку денного. Дата його розгляду міською владою, яка відкидає звинувачення активістів, наразі невідома.

Проте учасники акції заявляють, що не зупинять своїх протестів і будуть вимагати провести загальні суспільні слухання і внести правки в документ, які унеможливлять наведені вище недоліки і корупційні схеми. Ативісти побоюються, що влада буде голосувати за ухвалення плану без громадських слухань.

«Скільки було проведено зустрічей зі спеціалістами – ніхто не дослуховується до побажань суспільства. Ми бачимо, що чиновники те, що задумали – те й намагаються «протягнути». Їм потрібен історичний центр, який треба забудувати, зелені зони і Французький бульвар, де можна із забудовників взяти хороші гроші за дозвіл на будівництво», – заявила учасниця мітингу Валентина Мазепа.

Паралельно з мітингом проти «зонінгу» відбулася акція на підтримку мера Геннадія Труханова. Чому його провели саме сьогодні – ніхто з приблизно п’ятисот учасників відповісти не зміг. Звідки у них прапори з символікою партії мера, вони теж не відповіли.

«Ми прийшли просто підтримати мера. Наш мер – Труханов. Він легітимний мер. Він нам багато допомагає», – сказала одна з учасниць цієї акції.

Згодом представники обох акцій влаштували невелику штовханину, проте поліція не допустила серйозних сутичок. Після цього активісти продовжили мітингувати вже поруч і близько полудня розійшлися.

Проти «плану зонування міста» активісти виступають з моменту його презентації у квітні.

XS
SM
MD
LG