Доступність посилання

ТОП новини

ВРЮ закликає обвинуваченого у хабарництві члена відсторонитися від посади


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)

Вища рада юстиції закликає обвинуваченого у вимаганні хабара члена ВРЮ призупинити свою діяльність на посаді до завершення розслідування.

«ВРЮ керується принципом нульової толерантності до корупції. Будь-які прояви впливу на суд і суддів, в тому числі через корупційні механізми, є неприпустимими. Ми звернулися до члена ВРЮ, якого стосується оголошена інформація, з пропозицією призупинити його діяльність як члена ВРЮ до завершення цього розслідування», – мовиться у повідомленні Вищої ради юстиції, оприлюдненому 21 вересня.

Раніше у середу у Генеральній прокуратурі України повідомили, що силовики викрили одного з членів Вищої ради юстиції у спробі отримати від представника комерційної структури хабар 500 тисяч доларів США.

Як повідомляє прес-служба відомства, член ВРЮ намагався отримати ці кошти за здійснення «впливу на винесення судом першої інстанції рішення на користь суб’єкта господарювання та залишення його в силі судами апеляційної та касаційної інстанцій».

У прокуратурі також повідомляють про затримання посередника – арбітражного керуючого Міністерства юстиції України.

За даними прокуратури, члену Вищої ради юстиції України вручили повістку про явку до Генеральної прокуратури України для повідомлення йому про підозру.

Наразі проводиться комплекс слідчих і розшукових дій задля встановлення обставин вчиненого кримінального правопорушення, додають у ГПУ.

Прізвища затриманого представники слідства не називають.

XS
SM
MD
LG