Доступність посилання

ТОП новини

Керрі закликає до створення безполітної зони на півночі Сирії


Джон Керрі
Джон Керрі

Державний секретар США Джон Керрі заявляє, що для запровадження сталого перемир’я у Сирії, всі вильоти авіації на півночі країни мусять бути зупинені.

21 вересня під час виступу у Раді безпеки ООН Керрі висловив переконання, що створення безполітної зони допоможе припинити громадянську війну у Сирії і дозволить доставку гуманітарної допомоги в оточені райони.

Ця заява Джона Керрі пролунала після того, як домовленості про припинення вогню у Сирії, досягнуті за посередництва Росії та США, були порушені, а сторони звинуватили одна одну у невиконанні зобов’язань.

Керрі наголосив, що Росія повинна була змусити владу сирійського президента Башара аль-Асада призупинити польоти. Він додав, що лише російські і сирійські літаки літали 19 вересня на півночі Сирії, де був обстріляний гуманітарний конвой, у результаті чого загинули щонайменше 20 цивільних.

Москва натомість заявляє, що ні російська, ні сирійська авіація не причетні до бомбардування.

Російський міністр закордонних справ Сергій Лавров під час виступу у Радбезі ООН зазначив, що ні Росія, і Сирія не братимуть участі в «односторонній паузі». Цей період, за словами Лаврова, сирійська опозиція використає для перегрупування сил.

ООН призупинили всю доставку гуманітарної допомоги у Сирії після авіаудару по колоні.

XS
SM
MD
LG