Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко і Лаґард домовилися про приїзд місії МВФ в Україну


Петро Порошенко і Крістін Лаґард (архівне фото)
Петро Порошенко і Крістін Лаґард (архівне фото)

Наступний візит місії Міжнародного валютного фонду до України відбудуться восени цього року. Про це домовилися президент України Петро Порошенко та директор-розпорядник МВФ Крістін Лаґард під час переговорів 21 вересня.

«Петро Порошенко подякував за рішення Ради директорів Міжнародного валютного фонду про продовження програми співробітництва з Україною та виділення додаткових обсягів фінансової допомоги. Співрозмовники обговорили хід реформ в Україні, зокрема було наголошено на успішному впровадженні реформи у фінансово-банківському секторі», – повідомили в Адміністрації президента України.

Ввечері 14 вересня Міжнародний валютний фонд схвалив надання Україні нового траншу позики на суму в 1 мільярд доларів після тривалих зволікань.

Від серпня 2015 року Україна не отримувала нових виплат від МВФ із пакета фінансової допомоги загальним обсягом 17,5 мільярдів доларів, затвердженого у квітні 2015 року. У рамках цієї програми Україна отримала минулого року два транші МВФ – обсягом 5 та 1,7 мільярда доларів.

XS
SM
MD
LG