Доступність посилання

ТОП новини

Трамп пояснив зміну ставлення до питання про місце народження Обами


Кандидат на посаду президента США від Республіканської партії Дональд Трамп
Кандидат на посаду президента США від Республіканської партії Дональд Трамп

Кандидат на посаду президента США від Республіканської партії Дональд Трамп пояснив причину зміни ставлення до питання про місце народення президента Барака Обами. В інтерв’ю телекомпанії в штаті Огайо 22 вересня Трамп вказав, що змінив свою думку, оскільки «хотів взяти участь у цій (виборчій – ред.) кампанії».

Минулого тижня Трамп уперше публічно визнав, що Обама народився у США. До цього часу впродовж п’яти років Трамп ставив це під сумнів, що його критики сприймали як свідчення расистських поглядів цього політика.

Питання про місце народження чинного американського президента було фактично зняте з порядку денного кілька років тому, коли Обама продемонстрував своє свідоцтво про народження, де місцем народження вказані Гаваї.

Відповідно до Конституції США, лише люди, що народилися на території Сполучених Штатів, можуть бути обрані на посаду президента.

Попри нові заяви Трампа, у виборчій кампанії його опонентки з Демократичної партії Гілларі Клінтон заявили, що для Трампа вже надто пізно змінювати курс.

Гілларі Клінтон нині значно випереджає свого республіканського суперника в боротьбі за прихильність серед чорношкірих американців.

Президентські вибори у США відбудуться 8 листопада.

XS
SM
MD
LG