Доступність посилання

ТОП новини

ЄСПЛ зобов’язав Росію виплатити компенсацію «цілителю» Грабовому


Європейський суд з прав людини у Страсбурзі постановив, що Росія мусить виплатити компенсацію «цілителю» Григорію Грабовому.

22 вересня у суді повідомили, що російська влада має сплатити Грабовому 2,5 тисячі євро за те, що його понад 2 роки утримували у слідчому ізоляторі без вироку суду, що суперечить Європейській конвенції з прав людини.

52-річний Григорій Грабовий, який народився у Казахстані, створив організацію, що отримувала великі суми грошей від людей, яких він обіцяв вилікувати від смертельних недугів, а також воскресити їхніх покійних родичів.

У 2008 році суд у Москві визнав Грабового винним в отриманні грошей злочинним шляхом і засудив до 11 років ув’язнення. Пізніше суд скоротив йому термін ув’язнення до 11 років.

У травні 2010 року Грабового звільнили під чесне слово.

Справа Григорія Грабового набула розголосу після того, як стало відомо, що серед його «клієнтів» були батьки дітей, загиблих під час захоплення у 2004 році школи у Беслані. Проте неурядова організація «Матері Беслана» заперечила, що її члени платили за послуги Грабового.

XS
SM
MD
LG