Доступність посилання

ТОП новини

Розведення сторін на Донбасі дозволить відремонтувати пошкоджені комунікації – Тука


Георгій Тука
Георгій Тука

Заступник міністра з питань окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука заявляє, що розведення сторін на Донбасі дозволить відремонтувати пошкоджені через бойові дії комунікації.

«Чому обрані ці три пункти? Станиця Луганська, Золоте – це КПВВ. А у Петрівському проходить у тому числі і ушкоджена зона комунікацій. Я маю на увазі ЛЕПи. Її треба поновити. Українська сторона неодноразово зверталася до так званих представників ОРДЛО з пропозиціями почати ремонтувати. І відведення по цих двох пунктах, де розташовані КПВВ», – зазначив Георгій Тука в ефірі Радіо Свобода.

Тука нагадав, що створений українською стороною пропускний пункт у Золотому обладнаний усім необхідним, але не працює через відсутність згоди з боку сепаратистів.

Представник України у підгрупі з питань безпеки Контактної групи Євген Марчук заявляє, що у четвер розпочинаються підготовчі роботи для відведення сил і озброєнь на трьох ділянках на Донбасі, визначених 21 вересня у рамковій угоді.

Досягнута домовленість про відведення військ і озброєння стосується трьох ділянок: Станиці Луганської, Золотого і Петрівського. Документ підписали представники України і Росії, а також парафували представники окремих районів Донецької та Луганської областей.

Відповідно до угоди, сторони конфлікту упродовж 30 днів мають відвести війська і озброєння на трьох визначених ділянках. У документі також зазначається, що розведення сил і озброєння здійснюється шляхом їх відведення із займаних позицій в обидві сторони з метою створення ділянок розведення, як правило, не менше ніж 2 кілометри в ширину і 2 кілометри вглиб.

У Мінську раніше вже домовлялися про відведення озброєння від лінії розмежування на Донбасі, проте ці домовленості не виконувались.

XS
SM
MD
LG