Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики на Донбасі здійснили 21 обстріл за добу – штаб


©Shutterstock
©Shutterstock

Штаб української воєнної операції на Донбасі заявляє, що 22 вересня підтримувані Росією сепаратисти 21 раз відкривали вогонь по позиціях українських військових.

Майже половина цих обстрілів, 10, зафіксована на Донецькому напрямку, твердить штаб АТО. За його даними, бойовики «вели вогонь із гранатометів, кулеметів, стрілецької зброї в районі Авдіївки, Новоселівки Другої, Зайцева та Новгородського.

Також окремі випадки порушення умов перемир’я з боку бойовиків були на інших оперативних напрямках – Маріупольському та Донецькому, заявляють українські військові.

В угрупованнях «ДНР» та «ЛНР» ще не повідомляли про бойові дії впродовж минулої доби.

Лідери сепаратистських угруповань на сході України «ДНР» і «ЛНР» оголосили, що припинять вогонь на Донбасі опівночі з 14 на 15 вересня. Наприкінці минулого тижня очільник донецьких сепаратистів Олександр Захарченко вказав, що бойовики можуть поновити бойові дії в разі порушень із боку української сторони.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже кілька разів проголошували режим припинення вогню, але він щоразу порушувався. Чергова домовленість про перемир’я з нагоди Дня знань, 1 вересня, була досягнута на переговорах Тристоронньої контактної групи наприкінці серпня. Відтоді інтенсивність бойових дій значно знизилася, але обстріли тривали, а сторони конфлікту звинувачували одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG