Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі один військовий поранений – Мотузяник


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

За минулу добу у зоні бойових дій на Донбасі загиблих серед українських військових немає, один військовий поранений, повідомив речник Міністерства оборони України з питань АТО Олександр Мотузяник.

Він уточнив, що військовий поранений внаслідок снайперського обстрілу поблизу Тарамчука на Донеччині.

Мотузяник зазначив, що ситуація у зоні бойових дій на Донбасі залишається контрольованою, проте кількість збройних провокацій з боку підтримуваних Росією бойовиків збільшилася порівняно з 21 вересня.

За даними речника АТО, вчора на луганському напрямку були обстріли біля Новозванівки, Попасної і Новоолександрівки.

На донецькому напрямку, за його словами, бойовики здійснили короткотривалі мінометні обстріли біля Авдіївки та Новоселівки Другої.

«Усього випустили 8 мінометних мін. Також незаконні збройні формування активно застосовували легке озброєння біля тої ж Авдіївки, та околицях Горлівки», – сказав він, додавши, що на решті ділянок на донецькому напрямку перемир’я зберігалося зразково.

Мотузяник повідомив, що на маріупольському напрямку кількість збройних провокацій зменшилася, бойовики здійснювали обстріли винятково зі стрілецької зброї та один раз з кулемета у напрямку Мар’їнки, Старогнатовки і Талаківки.

В угрупованні «ДНР» звинувачують українських військових в обстрілі їхніх позицій біля Ясинуватої, селищ Олександрівка і Трудівське. В угрупованні «ЛНР» заявляють про три обстріли з боку українських військових по позиціях сепаратистів біля села Калинове.

Лідери сепаратистських угруповань на сході України «ДНР» і «ЛНР» оголосили, що припинять вогонь на Донбасі опівночі з 14 на 15 вересня.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже кілька разів проголошували режим припинення вогню, але він щоразу порушувався. Чергова домовленість про перемир’я з нагоди Дня знань, 1 вересня, була досягнута на переговорах Тристоронньої контактної групи наприкінці серпня. Відтоді інтенсивність бойових дій значно знизилася, але обстріли тривали, а сторони конфлікту звинувачували одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG