Доступність посилання

ТОП новини

2017 року фінансування параолімпійського спорту буде збільшено вдвічі – Розенко


Віце-прем’єр України Павло Розенко заявляє, що фінансування параолімпійського спорту в Україні наступного року буде збільшене удвічі.

Розенко перебуває на Запоріжжі з дводенним робочим візитом, він брав участь у зустрічі запорізьких параолімпійців.

«Попри те, що ми втратили параолімпійську базу підготовки в Євпаторії, ми не будемо зупинятися. У наступному році ми вдвічі збільшимо бюджетну підтримку параолімпійському спорту в цілому. Сподіваємось, що закінчимо і західну тренувальну базу», – заявив посадовець, вітаючи запорізьких спортсменів.

Зустріч запорізьких параолімпійців відбулася на площі Запорізькій. Спортсменів прийшли привітати близько сотні городян, зокрема керівництво області.

Запорізькі спортсмени здобули під час змагань 10 медалей. Золото здобула Інна Черняк (дзюдо), три срібні медалі й одну бронзову виборола Вікторія Савцова (плавання), бронза – від Марини Вербової (плавання), дві золоті медалі у командному виступі здобули Михайло Попов і Максим Ніколенко (настільний теніс), срібна медаль – на рахунку Марії Помазан (легка атлетика, штовхання ядра), срібло – від Миколи Діброва (легка атлетика, штовхання ядра).

Під час Параолімпіади в Ріо-де-Жанейро Україна вперше посіла третє місце за кількістю золотих медалей та в командному заліку, здобувши 117 медалей – 41 золоту, 37 срібних і 39 бронзових.

XS
SM
MD
LG