Доступність посилання

ТОП новини

Росія: Путін не підтримав ідеї трипартійної системи


Володимир Путін і В'ячеслав Володін на зустрічі з лідерами парламентських партій (Москва, 23 вересня 2016 р.)
Володимир Путін і В'ячеслав Володін на зустрічі з лідерами парламентських партій (Москва, 23 вересня 2016 р.)

Президент Росії Володимир Путін закликав не поспішати переходити на трипартійну систему, як запропонував лідер ЛДПР Володимир Жириновський.

На зустрічі з керівниками парламентських партій 23 вересня Путін зазначив, що, хоча після виборів до російської Держдуми розклад політичних сил став очевидним, потрібно утриматися від дій, які могли б підірвати «суть демократії як волевиявлення народу».

Під час розмови лідери КПРФ і «Справедливої Росії» Геннадій Зюганов і Сергій Миронов попросили російського президента запровадити посади радників при керівниках парламентських фракцій, на які можна було б призначити «цінні кадри», які не пройшли до Держдуми.

Президент Росії заявив учасникам зустрічі про свою підтримку кандидатури В’ячеслава Володіна на посаду голови Держдуми і про те, що проситиме «Єдину Росію» погодити цю позицію.

В’ячеслав Володін став першим заступником голови адміністрації президента у грудні 2011 року, після відставки Владислава Суркова. Він займався питаннями внутрішньої політики. Широку популярність отримало його висловлювання на засіданні «Валдайського клубу» у 2014 році: «Немає Путіна – немає Росії сьогодні».

На виборах до Держдуми Росії 18 вересня перемогла «Єдина Росія», якій тепер гарантовано конституційну більшість у нижній палаті російського парламенту.

Опозиція відмовилася визнати легітимність виборів через порушення під час голосування, заявивши про маніпуляції з явкою і прямими фальсифікаціями при підрахунку голосів.

XS
SM
MD
LG