Доступність посилання

ТОП новини

Муженко: бойовики не дотримуються режиму припинення вогню на Донбасі


Начальник Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко
Начальник Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко

Начальник Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко заявив 24 вересня на зустрічі з першим заступником голови Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ в Україні Александром Гуґом, що підтримувані Москвою бойовики на Донбасі порушують режим припинення вогню.

«Відведення військ та важкого озброєння від лінії розмежування є можливим лише за умови сталого припинення вогню. Українські війська суворо дотримуються режиму припинення вогню, натомість з боку противника ми маємо обстріли із мінометів та стрілецької зброї та збройні провокації за участю ДРГ (диверсійно-розвідувальних груп», — цитує слова генерала армії Муженка управління зв’язків з громадськістю Збройних Сил України.

За цим повідомленням, Муженко і Гуґ обговорили «поточну ситуацію в районах проведення антитерористичної операції на сході України», а також шляхи імплементації домовленостей щодо розведення сторін та відведення важкого озброєння, про що домовилися учасники Тристоронньої контактної групи під час зустрічі у Мінську 21 вересня.

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ ще не інформувала про цю зустріч. Водночас спостерігачі інформують, що 25-28 вересня перший заступник голови СММ ОБСЄ в Україні Александр Гуґ відвідає Східну Україну, щоб оцінити ситуацію з безпекою, а також закликати всі зацікавлені сторони сприяти миру і нормалізації ситуації в Україні. «У ході візиту пан Гуґ також відвідає три ділянки розведення сил і засобів, а саме: в районі Золотого, Станиці Луганської, Петрівського», – ідеться в повідомленні.

XS
SM
MD
LG