Доступність посилання

ТОП новини

Владна партія Росії підтримала кандидатуру Володіна на голову Держдуми


В’ячеслав Володін
В’ячеслав Володін

Партія «Єдина Росія», яка за результатами голосування 18 вересня здобула конституційну більшість у Державній думі, визначилася з кандидатурами на посади керівників у нижній палаті парламенту.

Як інформують російські медіа, на «розширеному засіданні вищої та генеральної рад» владної партії його учасники вирішили підтримати пропозицію президента Росії Володимира Путіна обрати головою Держдуми першого заступника голови його адмінстрації В’ячеслава Володіна.

Першим віце-спікером залишиться Олександр Жуков. Його заступником буде Ірина Ярова. На цій посаді вона відповідатиме за блок держбудівництва, безпеки і протидії корупції. Петро Толстой, який стане іншим віце-спікером, займеться блоком громадянського суспільства, взаємодії із засобами масової інформації, інтернетом і культурою.

Віце-спікерами також будуть Сергій Невєров і Володимир Васильєв.

За підсумками голосування 18 вересня «Єдина Росія» отримала 343 крісла в Держдумі (з 450), компартія Росії здобула 42, ЛДПР – 39, «Справедлива Росія» – 23. Ці ж чотири партії були представлені і в Держдумі попереднього скликання.

XS
SM
MD
LG