Доступність посилання

ТОП новини

На Донеччині в Авдіївці внаслідок обстрілу поранений місцевий житель – поліція


Авдіївка, квітень 2016 року
Авдіївка, квітень 2016 року

На Донеччині в Авдіївці внаслідок обстрілу поранений місцевий житель, повідомляє прес-служба поліції Донецької області.

«Сьогодні, близько 13:00 години, 42-річний житель Авдіївки, перебуваючи на подвір’ї свого будинку отримав вогнепальне поранення. Вогонь вівся з боку окупованої території», – зазначають у відомстві.

За даними поліції, чоловіка з вогнепальним пораненням м’яких частин тіла направили до центральної лікарні міста Покровська.

За цим фактом правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею 258 «Терористичний акт» Кримінального кодексу України.

Сепаратисти з угруповання «ДНР», які контролюють частину Донецької області, наразі ці заяви не коментують, проте вони звинувачують українських військових в обстрілі КПП «Майорськ» біля Горлівки.

У вересні агенція ООН з прав людини повідомляла, що задокументувала загибель 9640, поранення 22431 людей від початку збройного конфлікту на сході України у квітні 2014 року. Загалом Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні задокументувала 188 жертв серед мирного населення на сході України, зокрема 28 загиблих і 160 поранених протягом трьох місяців.

Збройний конфлікт на частині Донбасу триває від квітня 2014 року. Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці сепаратистів на Донбасі, Москва ці звинувачення відкидає і заявляє, що на непідконтрольних Києві територіях можуть бути російські «добровольці».

XS
SM
MD
LG