Доступність посилання

ТОП новини

З початку доби і до 18-ї години бойовики на Донбасі стріляли 7 разів – штаб АТО


©Shutterstock
©Shutterstock

У прес-центрі штабу АТО повідомили, що з початку доби і до 18-ї години неділі підтримувані Росією сепаратисти на Донбасі 7 разів відкривали вогонь по позиціях українських військових на Донбасі. Про це йдеться в повідомленні штабу на сторінці у Facebook. Повідомляється, що обстріли бойовики здійснювали на маріупольському, донецькому та луганському напрямках, використовуючи стрілецьку зброю, гранатомети, кулемети.

«Окрім того, по Попасній окупанти відкривали вогонь з протитанкового ракетного комплексу», – йдеться в повідомленні.

В штабі АТО заявляють, що українська сторона неухильно дотримується «режиму тиші».

Водночас в угрупованні «ДНР» заявляють, що українські військові обстріляли з танків та мінометів околиці Ясинуватої. За їхніми даними, за минулу добу ЗСУ стріляли по територіях, підконтрольних угрупованню, 130 разів.

Луганські сепаратисти на своїх сайтах стверджують, що військові ЗСУ за минулу добу один раз обстріляли позиції, підконтрольні угрупованню «ЛНР». Бойовики також стверджують, що українська сторона пожвавила розвідувальну діяльність на лінії зіткнення.

Лідери сепаратистських угруповань на сході України «ДНР» і «ЛНР» оголосили, що припинять вогонь на Донбасі опівночі з 14 на 15 вересня. Пізніше ватажок донецьких сепаратистів Олександр Захарченко заявив, що сепаратисти можуть поновити бойові дії в разі порушень із боку української сторони.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже кілька разів проголошували режим припинення вогню, але він щоразу порушувався. Чергова домовленість про перемир’я з нагоди Дня знань, 1 вересня, була досягнута на переговорах Тристоронньої контактної групи наприкінці серпня. Відтоді інтенсивність бойових дій значно знизилася, але обстріли тривали, а сторони конфлікту звинувачували одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG