Доступність посилання

ТОП новини

Трамп пообіцяв визнати Єрусалим неподільною столицею Ізраїлю


Дональд Трамп
Дональд Трамп

Кандидат в президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп пообіцяв у разі перемоги визнати Єрусалим неподільною столицею Ізраїлю.

На зустрічі з прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу 25 вересня Трамп зазначив, що для встановлення миру в регіоні палестинці повинні відмовитися «від ненависті і визнати Ізраїль єврейською державою».

«При адміністрації Трампа буде надзвичайна, стратегічна, технологічна, військова і розвідувальна кооперація між двома країнами», – йдеться в повідомленні за підсумками зустрічі на офіційній сторінці Трампа у Facebook.

Мільярдер також назвав Ізраїль ключовим партнером в боротьбі з ісламістськими угрупованнями.

Цього тижня глава Палестинської автономії Махмуд Аббас закликав Раду безпеки ООН заборонити єврейські поселення в Палестині. У відповідь Нетаньягу заявив про готовність повернутися до переговорів щодо врегулювання конфлікту в найкоротші терміни.

Палестинці прагнуть до створення незалежної держави на Західному березі Йордану і в Смузі Гази зі столицею у Східному Єрусалимі. Ізраїль заявляє, що незалежну палестинську державну можна створити тільки шляхом мирних переговорів.

XS
SM
MD
LG