Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпрі нагородили водія, який перешкоджав втечі нападника на поліцейських


Валерій Тімонін (другий справа)
Валерій Тімонін (другий справа)

У Дніпрі нагородили 62-річного водія маршрутки, який намагався перешкодити злочинцеві втекти з місця вбивства поліцейських. Урочиста церемонія відбулася в будівлі міськради, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков вручив Валерію Тимоніну нагородну зброю, міський голова Борис Філатов – пам’ятну медаль «За заслуги перед містом», голова обласної ради Гліб Пригунов – іменний годинник.

Посадовці, відзначаючи водія, називали його вчинок «вчинком справжнього громадянина України».

Сам чоловік, коли йому надали слово, зміг сказати лише те, що на його очах «жорстоко розстріляли дітей». Від спілкування з пресою водій відмовився.

26 вересня у місті Дніпро – день жалоби за двома убитими патрульними поліцейськими. У місті скасовані всі святкові заходи й розважальні передачі на місцевих телеканалах.

25 вересня в Дніпрі водій авто, якого зупинили поліцейські, почав чинити опір і вистрелив у правоохоронців. Внаслідок цього загинули патрульні: 27-річний Артем Кутушев і 36-річна Ольга Макаренко. Підозрюваним, як заявила поліція, виявився раніше розшукуваний правоохоронцями Олександр Пугачов, екс-боєць батальйону «Торнадо». Нападник перед втечею теж зазнав поранення. Після затримання його прооперували в одній із лікарень Дніпра.

Як повідомили в обласній поліції, Олександр Пугачов проходить за трьома статтями: умисне вбивство, посягання на життя працівника правоохоронного органу й викрадення, привласнення, вимагання вогнепальної зброї.

XS
SM
MD
LG