Доступність посилання

ТОП новини

Рева: українці без прописки можуть оформити субсидію на підставі договору оренди житла


Андрій Рева
Андрій Рева

Міністр соціальної політики України Андрій Рева заявляє, що українці, які не змогли оформити субсидію через відсутність офіційної прописки, мають можливість повторно звернутися до органів соцзахисту, оформивши договір оренди житла у довільній формі.

За його словами, допомога уряду у сплаті житлово-комунальних послуг – субсидія – оформлюється винятково на зареєстрованих у житловому приміщенні людей, однак уряд пішов назустріч тим людям, які не мають офіційної реєстрації, але сплачують комунальні послуги.

«Якщо людина не змогла оформити субсидію через відсутність прописки в даному помешканні, але там проживає і сплачує рахунки за тепло, газ, світло й воду, держава забезпечила їй можливість скористатися безповоротною допомогою на підставі договору оренди житла. Рішенням уряду не визначено жорстких вимог до такого документу: договір не потрібно завіряти нотаріально, достатньо лише двох підписів – власника житла та орендаря», – інформує міністр.

Рева зазначив, що цей документ є офіційним підтвердженням права людини на субсидію і повинен братися до уваги місцевими органами соціального захисту.

У Мінсоцполітики очікують, що в 2016 році по субсидії звернуться близько 9 мільйонів домогосподарств, це понад половина від усіх домогосподарств в Україні.

Минулого року в опалювальний сезон на субсидії було витрачено близько 18 мільярдів гривень. У травні Мінсоцполітики заявляли, що 35 із необхідних 40 мільярдів уже заплановані в державному бюджеті на цей рік.

Кабінет міністрів України з 1 травня зобов’язав компанію «Нафтогаз України» продавати населенню природний газ за єдиною ціною 6 879 гривень за тисячу кубічних метрів. Ціну продажу газу для потреб теплокомуненерго також встановили на рівні 6 879 гривень за тисячу кубічних метрів.

XS
SM
MD
LG