Доступність посилання

ТОП новини

Підконтрольний Кремлю прокурор Криму Поклонська написала заяву про звільнення


Наталія Поклонська
Наталія Поклонська

Підконтрольна Кремлю прокурор Криму Наталія Поклонська написала заяву про звільнення з посади. Про це вона повідомила російській агенції «РІА Новини».

«Я сьогодні написала заяву, щоб мене звільнили від виконання обов’язків прокурора республіки Крим на час і в зв’язку з обранням до Державної думи», – сказала Поклонська.

За її словами, заява вже відправлена до Генеральної прокуратури Росії.

«Оскільки я обрана депутатом Державної думи, мої повноваження припиняються. Я звільняюся від виконання обов’язків прокурора республіки Крим і переходжу на виборну посаду. Мій стаж зберігається як прокурора, але працюю і виконую обов’язки я депутата, оскільки це виборна посада», – наголосила Поклонська.

У неділю, 18 вересня, в Росії проходили вибори в Державну думу. Москва також вирішила провести голосування на території включеного Криму, що викликало різку критику Києва та ряду країн Заходу. За партійними списками в Держдуму Росії потрапила, серед інших, і Поклонська.

Призначений Росією Глава Криму Сергій Аксьонов, який очолював список «Єдиної Росії» в анексованому півострові, від депутатського мандата відмовився.

Верховна Рада України 20 вересня ухвалила простанову про невизнання виборів в Державну Думу Росії, українські депутати також звернулися до Ради Безпеки і Генеральної Асамблеї ООН, парламентів іноземних держав і міжнародних організацій із закликом не визнавати легітимність виборів до Держдуми Росії і їхні результати.

XS
SM
MD
LG