Доступність посилання

ТОП новини

У Росії напали на журналіста-розслідувача Григорія Паська


Григорій Пасько
Григорій Пасько

У Барнаулі на російському Алтаї невідомі напали на журналіста й активіста Григорія Паська, керівника Співдружності журналістів-розслідувачів Росії.

Як написав Пасько у Facebook, напад стався 27 вересня вранці, він вже дав пояснення в поліції, і йому видали направлення на медичний огляд.

Пасько брав участь в роботі чергового семінару з місцевими журналістами-розслідувачами.

Данило Гальперович, журналіст Голосу Америки, написав на своїй сторінці у Facebook, що він говорив із Паськом по телефону, і підтвердив, що журналіст не був серйозно поранений. Пасько сказав йому, що нападники кричали: «Забирайся з нашого міста!», і попередили про новий можливий напад.

Днем раніше Пасько опублікував статтю з місцевої газети, в якій місцевий активіст-націоналіст скаржився, що Пасько є «іноземним агентом». Пасько писав, що невідомі люди стежили за ним і ходили навколо готелю, де він живе.

Журналіст Григорій Пасько в 2001 році був визнаний винним у державній зраді у формі шпигунства. Його звільнили умовно-достроково в 2003 році.

Російський суд встановив, що він, працюючи військовим журналістом, неправомірно був присутній на засіданні штабу Тихоокеанського флоту, збирав і зберігав на прохання японського журналіста секретну інформацію про навчання на флоті з метою її передачі в ЗМІ Японії.

XS
SM
MD
LG