Доступність посилання

ТОП новини

Раді рекомендують заслухати Авакова і Деканоїдзе у листопаді


Парламентський комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендує Верховній Раді у листопаді заслухати звіт міністра внутрішніх справ Арсена Авакова і голови Національної поліції Хатії Деканоїдзе щодо стану правопорядку в Україні і результатів реформи поліції. Відповідне рішення від 21 вересня, опубліковане на сайті комітету 26 вересня.

Крім того, комітет рекомендує Раді включити дорозкладу пленарних засідань на наступний тиждень законопроекти «Про дисциплінарний статут Національної поліції України»( № 4670) та «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження кримінальних проступків» (№ 2897).

Після загибелі патрульних у Дніпрі і Деканоїдзе, і Аваков анонсували внесення до Верховної Ради пакет законодавчих ініціатив щодо презумпції правоти поліцейського. За словами Авакова, ця норма має діяти за принципом «спочатку підкоряйся поліцейському – потім оскарж».

Заступник голови параламентскього комітету з питань запобігання і протидії корупції Віктор Чумак в ефірі Радіо Свобода заявив, що в Україні зарано запроваджувати норму про презумпцію правоти поліцейського.

На його думку, нині запровадження такої норми може перетворити Україну на поліцейську державу.

25 вересня в Дніпрі водій авто, якого зупинили поліцейські, почав чинити опір і вистрелив у правоохоронців. Унаслідок цього загинули патрульні: 27-річний Артем Кутушев і 36-річна Ольга Макаренко. Підозрюваним, як заявила поліція, виявився раніше розшукуваний правоохоронцями Олександр Пугачов, екс-боєць батальйону «Торнадо». Нападник перед втечею теж зазнав поранення. Після затримання його прооперували в одній із лікарень Дніпра.

XS
SM
MD
LG