Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ: спецрозслідування щодо екс-міністра оборони Єжеля завершили


Генеральна прокуратура заявляє про завершення спеціального досудового розслідування стосовно колишнього міністра оборони України Михайла Єжеля.

Як повідомляє прес-служба відомства, наразі стороні захисту повідомили про завершення досудового розслідування і відкрили матеріали кримінального провадження для ознайомлення.

У серпні суд надав Генпрокуратурі дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування щодо Єжеля.

Раніше головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявляв, що Єжель, за даними української сторони, перебуває в Білорусі. Проте у МЗС Білорусі заявили, що їм невідоме місце перебування Єжеля.

У прокуратурі повідомляли, що екс-міністра оголосили в державний розшук, він підозрюється в тому, що, зловживаючи службовим становищем, умисно, в інтересах третіх осіб упродовж 2011-2012 років видав чотири окремі доручення, за якими оплата комунальних послуг, спожитих суб’єктами господарювання, була здійснена за рахунок бюджетних коштів без подальшої компенсації (суб’єкти підприємницької діяльності були задіяні у наданні послуги з харчування особового складу Збройних сил України). За даними ГПУ, цими діями завдано матеріальні збитки державі на загальну суму близько 43 мільйонів гривень.

У березні Генпрокуратура повідомила Єжелю про підозру у розтраті державних коштів.

XS
SM
MD
LG