Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу сепаратисти відкривали вогонь на Донбасі 35 разів – штаб АТО


©Shutterstock
©Shutterstock

У прес-центрі штабу АТО повідомили, що впродовж вівторка підтримувані Росією сепаратисти 35 разів відкривали вогонь по позиціях українських військовослужбовців на Донбасі. Про це йдеться в повідомленні штабу на сторінці у Facebook.

Згідно з даними штабу, найбільше обстрілів було, як і впродовж понеділка, на маріупольському напрямку.

«На маріупольському напрямку зафіксовано 23 порушення «режиму тиші». В районі Мар’їнки, Водяного, Широкиного, Талаківки та Павлопіля бойовики вели вогонь зі стрілецької зброї, кулеметів та гранатометів. Окрім того, по Широкиному вів вогонь снайпер, а по Талаківці бойовики відкривали вогонь з БМП», – йдеться в повідомленні.

Як повідомили українські військові, неспокійно також було на донецькому і луганському напрямках – по 6 обстрілів.

Станом на 7:00 ранку середи на сайтах сепаратистів немає оновлених даних про ніч на підконтрольних їм територіях. Напередодні донецькі бойовики заявляли про обстріл з боку ЗСУ північного передмістя Донецька із використанням великокаліберних мінометів. Луганські сепаратисти стверджували, що українська сторона біля лінії розмежування встановила зенітно-ракетний комплекс.

Лідери сепаратистських угруповань на сході України «ДНР» і «ЛНР» оголосили, що припинять вогонь на Донбасі опівночі з 14 на 15 вересня. Пізніше ватажок донецьких сепаратистів Олександр Захарченко заявив, що сепаратисти можуть поновити бойові дії в разі порушень із боку української сторони.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже кілька разів проголошували режим припинення вогню, але він щоразу порушувався. Чергова домовленість про перемир’я з нагоди Дня знань, 1 вересня, була досягнута на переговорах Тристоронньої контактної групи наприкінці серпня. Відтоді інтенсивність бойових дій значно знизилася, але обстріли тривали, а сторони конфлікту звинувачували одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG