Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура: щодо 3 організаторів «референдуму» на Луганщині розпочали спецрозслідування


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Прокуратура Луганської області заявляє про початок спеціального досудового розслідування щодо трьох організаторів «референдуму», який провели на Луганщині у травні 2014 року.

Як повідомляє прес-служба відомства, оскільки підозрювані переховуються, їх також оголосили у розшук.

У прокуратурі зазначають, що кримінальне провадження відкрите стосовно трьох «активістів», які організували проведення так званого «референдуму» щодо підтримки незалежності території, захопленої угрупованням «ЛНР», їх підозрюють у «посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України».

Як повідомляють силовики, досудовим розслідуванням встановлено, що троє громадян України на території міста Лисичанська Луганської області в травні 2014 року організували та забезпечили проведення так званого «референдуму» щодо підтримки незалежності території, захопленої угрупованням «ЛНР».

У травні 2014 року сепаратисти підтримуваних Росією сепаратистських збройних угруповань «ДНР» та «ЛНР» провели на захопленій території так звані «референдуми» щодо «відокремлення від України», які ніхто не визнав.

Бойові дії на Донбасі тривають від квітні 2014 року. За цей час, за даними ООН, там загинуло близько 10 тисяч людей.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. Москва ці звинувачення відкидає, заявляючи, що на Донбасі немає російських військових, але є «добровольці».

XS
SM
MD
LG