Доступність посилання

ТОП новини

Ільмі Умеров заявляє про виклик у поліцію


Ільмі Умеров
Ільмі Умеров

Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров заявляє про виклик у російську поліцію у Криму. Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook.

«П’ять хвилин тому з РВВС принесли повістку, згідно з якою я через 15 хвилин повинен з’явитися до майора поліції в кабінет 403. Причина не вказана. Думаю, Меджліс», – написав він.

Згодом перший заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелял заявив, що Умеров перебуває в Бахчисарайському суді.

«Його засудять, як вчора Алі Хамзіна, за статтею 20,28 КОАП Росії. Інші наші колеги поки що про виклик до поліції не повідомляли. Але, за нашими припущеннями, як мінімум, всіх опитаних «Центром Е» (Центр протидії екстремізмові ФСБ Росії – ред.) членів Меджлісу кримськотатарського народу чекають схожі судові засідання в Бахчисараї», – написав він на своїй сторінці в Facebook.

Раніше, 27 вересня, стало відомо, що члена Меджлісу Алі Хамзіна звинуватили в порушенні російського Кодексу про адміністративні правопорушення за статтею «Організація діяльності громадського або релігійного об’єднання, щодо якого ухвалене рішення про припинення його діяльності».

26 вересня членів Меджлісу кримськотатарського народу, а також деяких делегатів Курултаю кримськотатарського народу викликали в Центр протидії екстремізму в Сімферополі.

ФСБ Росії затримала Умерова в Бахчисараї 12 травня. Російські силові органи в анексованому Криму порушили проти нього кримінальну справу за статтею «сепаратизм».

У серпні підконтрольний Росії Київський райсуд Сімферополя ухвалив рішення про необхідність проходження Умеровим стаціонарної судово-психіатричної експертизи. Це рішення суд ухвалив на засіданні 11 серпня, після того, як Умерова забрали до лікарні з підозрою на інфаркт.

7 вересня Ільмі Умеров вийшов із психіатричної клініки.

У МЗС України закликали Росію зняти незаконні звинувачення з Умерова. У російському правозахисному центрі «Меморіал» назвали кримінальне переслідування заступника голови Меджлісу незаконним і політично мотивованим.

XS
SM
MD
LG