Доступність посилання

ТОП новини

НАЗК: поява в реєстрі даних про громадянство Вануату у членів сімей деяких чиновників – помилка


Національне агентство із запобігання корупції називає технічною помилкою появу в Єдиному державному реєстрі декларацій інформації про наявність у членів сімей деяких чиновників громадянства Вануату.

«Безпосередньо в базі даних системи е-декларування не зберігаються назви країн, а лише їхніцифрові коди. Під час щотижневого оновлення програмного забезпечення системи е-декларування відбулося не повне «збирання кешу» баз даних. У зв’язку із чим протягом певного часу відображалися невірні назви країн через некоректне співставлення кодів та назв», – йдеться у повідомленні прес-служби агенції.

У НАЗК зазначають, що після чергового оновлення системи е-декларування, яке завершилося 27 вересня, назви країн відображаються коректно, що можна перевірити, зайшовши до публічної частини реєстру.

25 вересня сюжеті «ТСН. Тиждень» заявили, що дружина колишнього заступника голови Вищого спеціального суду з розгляду цивільних і кримінальних справ Євгена Литвинова є громадянкою Вануату, також суддя Пологівського районного суду Запорізької області Яків Мосейко вказав у своїй декларації 2 доньок, які є громадянками Вануату, а голова Смілянської районної державної адміністрації Черкаської області вказав у декларації дружину – громадянку Вануату.

За даними антикорупційного агентства, станом на 23 вересня в Єдиному державному реєстрі декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, є 1269 декларацій.

Національне агентство з питань запобігання корупції запустило систему електронного декларування в постійну експлуатацію з півночі на 1 вересня.

Відповідно до закону «Про запобігання корупції», впродовж 60 днів після запуску системи електронного декларування декларації мають подати особи, які посідають відповідальне й особливо відповідальне становище. Це близько 50 тисяч високопосадовців, серед яких президент, прем’єр-міністр, члени уряду, народні депутати України, заступники міністрів, керівники центральних органів виконавчої влади та їхні заступники. Всі інші державні службовці почнуть заповнювати електронні декларації від 1 січня 2017 року.

XS
SM
MD
LG