Доступність посилання

ТОП новини

Клінтон і Трамп назвали Меркель сильним світовим лідером


Ангела Меркель
Ангела Меркель

Кандидати у президенти США від Демократичної та Республіканської партій Гілларі Клінтон і Дональд Трамп вважають канцлера Німеччини Ангелу Меркель сильним світовим лідером.

«Мені подобається багато світових лідерів. Один з моїх улюблених – Ангела Меркель. Думаю, вона була незвичайним, сильним лідером у важкі для Європи часи, що мало очевидні наслідки для решти світу, зокрема й для нашої країни», – сказала Клінтон під час виступу в Чикаго.

Вона заявила, що була «вражена» управлінськими якостями, сміливістю і врівноваженістю Меркель, зокрема під час міграційної кризи.

Клінтон повідомила, що знайома з Меркель ще з 1990-х років.

«Сподіваюся, що у мене буде можливість працювати з нею в майбутньому», – додала політик.

Опонент Гілларі Клінтон на виборах республіканець Дональд Трамп неодноразово критикував Меркель за її ліберальну імміграційну політику. Але він змінив думку, коли і його запитали про улюбленого світового лідера.

В інтерв’ю New England Cable News 29 вересня він заявив: «Я думаю, що Меркель дійсно великий світовий лідер». Хоча додав, що, як і раніше, «розчарований» імміграційною політикою Меркель.

У червні цього року канцлер Німеччини Ангела Меркель вшосте очолила список найвпливовіших жінок світу за версією журналу Forbes. Друге місце посіла кандидат в президенти США Гілларі Клінтон, третє – голова Федеральної резервної системи США Джанет Єллен.

XS
SM
MD
LG