Доступність посилання

ТОП новини

Раді пропонують заборонити оприлюднення в деклараціях чиновників даних про подарунки і готівку


У Верховній Раді зареєстрували законопроект щодо заборони оприлюднення в деклараціях чиновників даних про вартість і розмір отриманих ними подарунків, а також даних про готівку.

Законопроектом пропонується, що у декларації відомості про цінне рухоме майно, вартість та розмір отриманих подарунків, наявні грошові активи, у тому числі готівкові кошти, кошти, позичені третім особам, активи у дорогоцінних (банківських) металах, фінансові зобов’язання належатимуть до інформації з обмеженим доступом та не підлягатимуть оприлюдненню.

Голова фракції «Блок Петра Порошенка» Ігор Гринів 29 вересня вніс законопроект № 5192 про внесення змін до Закону України «Про запобігання корупції» щодо запобігання злочинам проти життя і здоров’я особи та проти власності.

Автор документа наголошує, що законопроект спрямований на удосконалення порядку подання декларацій чиновника з метою запобігання злочинам проти життя і здоров’я особи та проти власності.

1 вересня Національне агентство з питань запобігання корупції запустило систему електронного декларування.

Відповідно до закону «Про запобігання корупції», впродовж 60 днів після запуску системи електронного декларування декларації мають подати особи, які посідають відповідальне й особливо відповідальне становище. Це близько 50 тисяч високопосадовців, серед яких президент, прем’єр-міністр, члени уряду, народні депутати України, заступники міністрів, керівники центральних органів виконавчої влади та їхні заступники. Всі інші державні службовці почнуть заповнювати електронні декларації від 1 січня 2017 року.

XS
SM
MD
LG