Доступність посилання

ТОП новини

Папа Римський прибув до Грузії на початку кавказького візиту


Папа Франциск виступає у президентському палаці, Тбілісі, 30 вересня 2016 року
Папа Франциск виступає у президентському палаці, Тбілісі, 30 вересня 2016 року

Папа Римський Франциск прибув до Грузії на початку свого триденного візиту до регіону, в перебігу якого він також має відвідати Азербайджан і зустрітися з політичними й релігійними лідерами обох країн.

У Тбілісі його привітали президент Грузії Ґіорґі Марґвелашвілі і патріарх Грузинської православної церкви Ілля II. Відтак понтифік мав із президентом приватну зустріч у президентському палаці.

Пізніше у п’ятницю папа, як очікують, виступить із закликом до миру в Сирії й Іраці, де від рук ісламістських екстремістів потерпають тамтешні християни й де російські й сирійські війська ведуть наступ на частину сирійського міста Алеппо з сотнями тисяч цивільних мешканців, що його папа вже рішуче засуджував днями, заявивши, що відповідальні за нього «відповідатимуть за це перед Господом».

Також на п’ятницю запланована окрема молитва папи за мир у храмі Халдейської католицької церкви у Тбілісі разом із проводом цієї церкви, більшість вірних якої живе в Іраку і значна частина в Сирії.

У неділю папа Франциск має вирушити до Баку і провести службу божу в римо-католицькому храмі Непорочного зачаття, а також відвідати пам’ятник загиблим у боротьбі за незалежність країни й зустрітися з чільними посадовцями.

На завершення візиту до Азербайджану папа має взяти участь у серії міжрелігійних зустрічей, зокрема, з шейхом мусульман Кавказу в мечеті імені Гейдара Алієва, небіжчика-колишнього президента Азербайджану.

XS
SM
MD
LG