Доступність посилання

ТОП новини

Держприкордонслужба: бойовики відновили пропуск на КПВВ «Станиця Луганська»


Державна прикордонна служба України заявляє, що підтримувані Росією бойовики на Донбасі відновили пропуск людей навпроти контрольного пункту в’їзду-виїзду «Станиця Луганська».

Раніше прикордонники повідомляли, що сьогодні вранці сепаратисти припинили пропуск через цей КПВВ.

Заступник голови Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Клименко заявив, що без попередження української сторони бойовики в односторонньому порядку до 15:00 закрили перехід через міст у Станиці Луганській. Він зазначив, що офіційна версія – ремонт деревя’ної конструкції, що закриває пошкоджену частину мосту.

«Проте благородна мета маскує чергову провокацію з боку терористів, спрямовану на підвищення соціальної напруги на лінії розмежування. Адже, по-перше, сьогодні вихідний, тому кількість бажаючих перетнути КПВВ «Станиця Луганська» значно більша. Як результат – утворився тисячний натовп людей. По-друге, відбувається відведення озброєння у районі КПВВ «Золоте», тож є підстави вважати, що у такий спосіб керманичі так званої «ЛНР» намагаються «продавити» відведення військ у цьому районі», – сказав Клименко.

21 вересня Тристороння контрактна група щодо врегулювання ситуації на Донбасі підписала рамкове рішення про відведення військ і озброєння у трьох зонах на лінії розмежування – Станиці Луганській, Золотому і Петрівському. Відповідно до угоди, сторони конфлікту упродовж 30 днів мають відвести війська і озброєння на трьох визначених ділянках.

У Мінську раніше вже домовлялися про відведення озброєння від лінії розмежування на Донбасі, проте ці домовленості не виконувались.

XS
SM
MD
LG