Доступність посилання

ТОП новини

Донеччина: суд заарештував 2 підозрюваних у причетності до отруєння людей сурогатами алкоголю


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Прокуратура Донецької області заявляє, що Краматорський міський суд 30 вересня обрав двом людям, яких підозрюють у причетності до отруєння сурогатами алкоголю й загибелі людей у місті Лиман, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Як повідомляє прес-служба відомства, суд заарештував їх строком на 60 діб.

У прокуратурі Донеччини нагадують, що 27 вересня в Лимані п’ять людей померли внаслідок отруєння сурогатами алкоголю, попередня причина – отруєння метиловим спиртом.

«Особу продавця встановили та затримали. Контрафактну алкогольну продукцію він зберігав у підвалі власного будинку. Під час обшуків вилучено понад 120 літрів підробної горілки та коньяку. Затриманий розповів, що придбавав їх у 39-річної жительки міста Ізюм Харківській області без будь-яких документів та ліцензій, яку теж заарештували», – повідомляють у прокуратурі.

За даними відомства, суд взяв чоловікова під варту з можливістю внесення застави у сумі 35 тисяч гривень, жінку – без альтернативи внесення застави.

Також 30 вересня у Харкові суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для 27-річного харків’янина, який підозрюється у виробництві сурогатного алкоголю.

Напередодні силовики повідомили про затримання організатора виробництва сурогатного алкоголю, трьох його пособників і ще трьох власників магазинів, які реалізовували цю продукцію.

Державна служба з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів заявляє, що станом на 30 вересня в Україні внаслідок отруєння сурогатним алкоголем загинули вже 38 людей. Вперше повідомлення про загибель людей внаслідок отруєнь фальсифікованим алкоголем надійшло з Харківської області, зараз такі випадки зареєстровані у Донецькій, Луганській, Миколаївський і Житомирській областях.

Правоохоронці Харківщини порушили справу за статтею «незаконне виготовлення товарів із недоброякісної сировини, що призвело до отруєння людей або інших тяжких наслідків», а на Миколаївщині і Донеччині – за статтею «умисне вбивство» Кримінального кодексу України.

XS
SM
MD
LG