Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики на Донбасі здійснили 17 обстрілів з початку доби – штаб


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Штаб української воєнної операції на Донбасі заявляє, що з початку доби 1 жовтня підтримувані Росією сепаратисти 17 разів обстріляли позиції українських військових.

Більша частина цих обстрілів відбулася із застосуванням легкого озброєння, але по Авдіївці бойовики відкривали вогонь з міномета 120-го калібру, відзначають у штабі АТО.

В угрупованні «ДНР» звинувачують українських військових в обстрілі 9 контрольованих бойовиками населених пунктів упродовж минулої доби. У зведенні сепаратистів ідеться про околиці Горлівки та Донецька, Ясинувату та село Саханка неподалік Маріуполя.

В угрупованні «ЛНР» заявили про обстріл з боку українських військових у районі Станиці Луганської.

Лідери сепаратистських угруповань на сході України «ДНР» і «ЛНР» оголосили, що припинять вогонь на Донбасі опівночі з 14 на 15 вересня.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже кілька разів проголошували режим припинення вогню, але він щоразу порушувався. Чергова домовленість про перемир’я з нагоди Дня знань, 1 вересня, була досягнута на переговорах Тристоронньої контактної групи наприкінці серпня. Відтоді інтенсивність бойових дій значно знизилася, але обстріли тривали, а сторони конфлікту звинувачували одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG