Доступність посилання

ТОП новини

Афганістан: силовики заявляють, що вибили талібів на околиці Кундуза


Афганська поліція чергує в центрі Кундуза, 3 жовтня 2016 року
Афганська поліція чергує в центрі Кундуза, 3 жовтня 2016 року

У місті Кундузі на півночі Афганістану, до якого вночі вдерлися бойовики ісламістського угруповання «Талібан», їх уже вибили на околиці міста, заявили афганські силовики.

Але, за словами голови управління координації дій поліції в Кундузі Могаммадулли Бахеджа, бої на околицях міста тривають далі.

Кореспондент Радіо Вільний Афганістан, афганської служби Радіо Свобода, в Кундузі теж повідомляє про бойові дії в деяких частинах міста.

Речник талібів Забігулла Моджагед заявив, що таліби захопили кілька блокпостів у місті.

Таліби ввірвалися до міста відразу по півночі скоординовано з кількох напрямків.

Правозахисники закликають обидві сторони вживати заходів на захист цивільного населення.

Також у понеділок афганські силовики підтвердили, що рух «Талібан» захопив один із районів у провінції Гельманд на півдні країни. За їхніми словами, бої в цьому районі Нава, що на південь від центру провінції, міста Лашкар-Ґах, тривають.

Напади здійснені напередодні міжнародної донорської конференції на підтримку Афганістану, що має початися у Брюсселі у вівторок.

Минулого року місто Кундуз, центр однойменної провінції, вже на кілька днів потрапляло в руки талібів, але врешті їх вибили з міста. Тоді внаслідок боїв загинули, за даними ООН, 289 людей, іще сотні були поранені.

XS
SM
MD
LG