Доступність посилання

ТОП новини

Сторони конфлікту на Донбасі звинувачують одна одну у зриві розведення військ біля Петрівського


Місія ОБСЄ неподалік Петрівського, фото за 1 жовтня 2016 року
Місія ОБСЄ неподалік Петрівського, фото за 1 жовтня 2016 року

Штаб української воєнної операції та угруповання «ДНР» звинувачують одне одного у зриві відведення сил і техніки біля Петрівського 3 жовтня.

Українська сторона заявляє про обстріл із боку проросійських бойовиків незабаром після сигналу про розведення. «Із 16:02 до 16:08 українські позиції біля населеного пункту Петрівське були обстріляні з автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї. Цей обстріл зафіксовано представниками ОБСЄ та СЦКК, а відведення було зірвано незаконними військовими формуваннями», – заявляють у штабі АТО.

Угруповання «ДНР» натомість звинувачує українську сторону у здійсненні обстрілу по селу Вікторівка з позицій, звідки, як вони стверджують, українські військові мали б відійти.

СММ ОБСЄ та СЦКК поки не коментували зрив домовленостей.

21 вересня у Мінську учасники Тристоронньої контактної групи підписали угоду про розведення сил і засобів біля трьох населених пунктів на лінії розмежування – Петрівському, Золотому та Станиці Луганській. Наразі відведення підрозділів сторін збройного конфлікту на Донбасі відбулося лише у Золотому.

XS
SM
MD
LG