Доступність посилання

ТОП новини

МЗС України: сепаратистські «праймеріз» підривають зусилля з мирного врегулювання


Проведені проросійськими угрупованнями «ДНР» та «ЛНР» так звані «праймеріз» не лише суперечать Мінським домовленостям, а й підривають зусилля з мирного врегулювання ситуації. Про це йдеться у заяві Міністерства закордонних справ України, оприлюдненій у понеділок.

Раніше «черговою спробою нахабного зриву мінського процесу» назвала так звані «праймеріз» угруповань «ДНР» та «ЛНР» уповноважений президента з мирного врегулювання ситуації в Донецькій та Луганській областях Ірина Геращенко.

«Попереднє громадське голосування з відбору кандидатів для участі у місцевих виборах», як його називають самі сепаратистські угруповання, тривало на територіях під контролем бойовиків «ДНР» та «ЛНР» 2 жовтня. Українська сторона застерігала ці угруповання від імітації виборчого процесу, наголошуючи, що будь-які вибори чи підготовчі заходи до них на непідконтрольних територіях, проведені не відповідно до Мінських домовленостей, є незаконними і такими, які українська сторона ніколи не визнає.

У самих угрупованнях «ДНР» та «ЛНР» заявляють, що проведенням «праймеріз» «продемонстрували світовій спільноті потенціал реалізації у регіоні демократичних електоральних механізмів».

XS
SM
MD
LG